• 8. Května 787, Velká Bystřice
  • +420723810640
  • info@czechsporttimin.gcz
Karlovská 50 – dětský závod
Navigace: : Home \ Aktuality \ Karlovská 50 – dětský závod
7 března 2024 - 20:58, Designer: , v sekci: Aktuality, Comments off

Z kraje roku se letos pár závodů zrušilo z důvodu nevhodných sněhových podmínek. ALE…! Letošní “otvírák” jsme na sněhu přeci jen zažili. A to díky organizátorům ze ZŠ Velké Karlovice.

Závody dětí základních škol na běžkách se ze standardní lokality (naproti škole) a standardního termínu přesunuly do biatlonového areálu na středu 28.2.2024.

Areál nabídl 350 m okruh, na kterém si děti všech věkových kategorií zazávodily na trasách od 1 do 6 okruhů.

Závod vyžadoval individuální starty s intervalem 20 s.

Na startu jsme měli TV s reálným časem a startovní listinou, která informovala startéra, koho a kdy vypustit na trasu. Startovka byla samozřejmě interaktivní a v momentě odjezdu závodníka se posunula a čekala na dalšího startujícího.

V cíli, vedle našeho časoměřičského zázemí stála druhá TV, která už žáky i učitele (i rodiče) informovala o průběžných výsledcích.

Takovýto závod se neobejde bez záložní kamery, kterou jsme dokonce museli 3x použít, abychom ověřili platnost výsledků.

Atmosféru celé akce velmi pěkně umocnili žáci, kteří nezávodili a vytvořili skvělou fandící kulisu na trati, podobnou, kterou známe třeba z Nového Města na Moravě.

Když jedeme měřit někam poprvé, vždy je to pro nás napínavé. Organizátoři ze ZŠ Velké Karlovice ale měli jasnou představu, jak takový závod zorganizovat. Společnou koordinací před i během závodu stres postupně opadal. Výsledek byl nad očekávání.

Děkujeme za projevenou důvěru a za nabídku měřit příští rok zas.

Těšíme se na vás.

 

VÝSLEDKY a pamětní listy

 

O autorovi:
MENU